Nautilus Boven

The Beginnings of Nautilus aan Zee

Welkom bij Nautilus aan Zee, het duurzaamste paviljoen van Nederland. Nautilus staat op de plek waar ooit het geliefde Strandpaviljoen De Schelp stond. De Schelp was van 1978 – 2018 een  begrip in Egmond en omstreken voor gezelligheid, eten en drinken.

Nautilus is, net als haar voorganger, een laagdrempelig en gastvrij paviljoen. Hier voelt u zich welkom en kunt u genieten van zon, zee, strand en heerlijke gerechten en dranken. Nautilus is 12 maanden per jaar, iedere dag geopend. Ervaar het ultieme strandritme bij Nautilus!

Al sinds 1974 ...

Geschiedenis

Egmond aan Zee is al meer dan 1000 jaar een vissersdorpje. In het jaar 977 liet een rijke hereboer uit Egmond Binnen huizen bij de zee bouwen voor arme gezinnen. Het waren vissers die 10 procent van hun visvangst aan de abdij van Egmond Binnen moesten schenken. In ruil hiervoor mochten ze gratis in een van de huizen wonen.

Aan het begin van deze eeuw is het toerisme zich gaan ontwikkelen. De mensen kwamen vooral voor de gezonde zeelucht. Vanuit de grote steden kwamen veel jonge kinderen logeren in een van de koloniehuizen.

Egmond aan Zee is geworden tot een bruisend dorp dat geliefd is bij mensen, die houden van gezelligheid.

Nautilus aan Zee ligt vlakbij de centrale winkelstraat met een groot parkeerterrein op het plateau. In de buurt is ook het botenhuis van de Koninklijke Nederlandse Reddingsbrigade. Aan de zuidkant onder een afdak is jaren gebouwd aan de Pinck. Dit is een vissersvaartuig met platte bodem zoals het eeuwen lang in Egmond is gebruikt om er direct van het strand mee de zee op te gaan. Er is jaren over gedaan om van een stapel boomstammen dit prachtige authentieke zeilschip te maken. In het voorjaar van 2007 is de Pinck gedoopt. Bij goed weer gaan de mannen wel eens uit varen.

Als je vanaf dit punt naar beneden het prachtige strand oploopt, kom je bij ons paviljoen, dat sinds 1974 voor veel mensen een vast baken is geworden om 100% te genieten.